AKTUELLA KURSER OCH UTBILDNINGAR

Handledningsgrupp startad för Socionomkonsulter inom socialtjänsten

Processhandledning kan beskrivas som en pedagogisk metod som hjälper till att utveckla yrkesjaget. Professionaliteten utvecklas och stärks av kvalificerad handledning genom ökad insikt om egna styrkor och utvecklingsområden. Inte minst skapar det ett mervärde för den som ska hjälpas när hon eller han blir bemött av en person som förmår bibehålla respekten för klienten och känna mening med sitt arbete även i skarpt läge.

Nu finns en handledningsgrupp specifikt för dig som är socionomkonsult med uppdrag som handläggare i kommunal socialtjänst. Förutom sedvanlig ärendehandledning finns här utrymme att prata om de litet särskilda situationer som kan uppkomma när man som konsult kommer som tillfällig deltagare i ett existerande system.

Gruppen träffas 2 timmar var 14:e dag. Gruppen är halvöppen, vilket innebär att varje deltagare förbinder sig att delta en termin åt gången. Om någon väljer att avsluta sitt deltagande finns möjligheten att erbjuda en ny person att delta.

Tid:      Torsdagar jämna veckor kl 17.00 – 19.00

Plats:   Tyskbagargatan 4, 114 43  (T-stn Stockholm  Stadion)                       

Antal deltagare: Max 8 deltagare. Det finns platser kvar.

Är ni en grupp konsulter som väljer att faktureras med en gemensam faktura väljer ni själva om ni vill vara färre deltagare. Då finns även möjlighet att välja annan tid och dag.

Sommargrupp

Veckan efter midsommar 2023 startar en sommargrupp torsdagar 17.00 – 19.00 med möjlighet till handledning och konsultationer för er socionomkonsulter som har uppdrag över sommaren.

Välkommen att höra av dig för att boka ett kostnadsfritt informationsmöte eller om du har frågor!

Utskriftsvänligt informationsblad hittar du HÄR

En längre text om processhandledning hittar du HÄR

Lisa Svahn, mobil: 070 – 405 42 97. Mail: lisa.svahn@svahnkonsult.se

o o 0 O 0 o o

Handledaren Lisa (i blått) in action på fördjupningsutbildning "Kreativa metoder i handledning samt individ- och grupputveckling"

Handledaren Lisa Svahn (i blått) in action på fördjupningsutbildning på Ersta-Sköndals Högskola, Kreativa metoder i handledning samt utveckling av individ och grupp, hösten 2021